19 politibetjenter skadd og mange pågrepet etter EM-bråk i London

Politiet i London pågrep 49 personer for ulike lovbrudd på finaledagen i fotball-EM, og 19 politifolk ble skadd i møte med voldelige supportere.

Fotballtilhengere feirer ved Piccadilly Circus i London. Politiet opplyser at 19 betjenter ble skadd i forsøket på å kontrollere folkemengdene. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
Fotballtilhengere feirer ved Piccadilly Circus i London. Politiet opplyser at 19 betjenter ble skadd i forsøket på å kontrollere folkemengdene. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer
Publisert

Italia vant søndagens EM-finale etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, og mens politiet takker de mange tusen tilhengerne for å oppføre seg pent, var det flere som ikke klarte å besinne seg.

– Frustrerende nok ble 19 av våre betjenter skadd da de konfronterte ustabile folkemengder. Dette er helt uakseptabelt, melder politiet på Twitter.

I alt 49 personer ble pågrepet søndag, og politiet opplyser at de kommer til å være synlig til stede gjennom hele natten.

Tidligere på dagen stormet en flokk billettløse fotballtilhengere sperringer ved Wembley i håp om å få se finalen. Noen av dem klarte å ta seg helt inn på stadion.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer