Nødetatene på stedet hvor et militærfly styrtet like før daggry tirsdag i en landsby utenfor Rawalpindi. Foto: AP / NTB scanpix
Nødetatene på stedet hvor et militærfly styrtet like før daggry tirsdag i en landsby utenfor Rawalpindi. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Flystyrt i Pakistan

19 omkom da militærfly styrtet under øvelse i Pakistan

Minst 19 personer omkom i en landsby nord i Pakistan der et militærfly styrtet i et boligområde tirsdag. De fleste av de omkomne oppholdt seg på bakken.

Publisert

Militærflyet styrtet i landsbyen Mora Kalu utenfor storbyen Rawalpindi like før daggry.

I en uttalelse fra militæret heter det at flyet var på et treningsoppdrag da det styrtet. Alle de fem besetningsmedlemmene omkom.

Myndighetene opplyser at også 14 sivile mistet livet, blant dem flere barn. I tillegg skal 14 mennesker ha blitt skadd.

– De fleste ofrene fikk brannskader, sier Farooq Butt i den statlige pakistanske redningstjenesten.

TV-bilder fra stedet viste kraftige flammer i landsbyen etter styrten. Noen av husene her er nærmest blitt jevnet med jorden.

Landsbyboere sier til nyhetsbyrået AP at de våknet av en eksplosjon og så rester av flyet i nærheten av hjemme sine. På sosiale medier har det sirkulert bilder som viser at flyet fløy svært lavt før det raskt falt i bakken.

Årsaken til flystyrten er ukjent, og det er satt i gang etterforskning. Pakistans president Arif Alvi og statsminister Imran Khan er blant dem som har uttrykt medfølelse med de etterlatte.

Militæret i landet har hatt høy beredskap siden februar, da India gjennomførte et luftangrep mot militante i Pakistan som sto bak et selvmordsangrep som kostet 40 indiske soldater livet i den indisk-kontrollerte delen av Kashmir.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer