19 nye smittetilfeller i Trondheim det siste døgnet - trolig er tallet høyere

Det er registrert 19 nye smittetilfeller i Trondheim det siste døgnet, opplyser kommunen i en pressemelding. Det er 15 færre enn snittet de foregående sju dagene.

Det vurderes å innføre nye og strenge tiltak i Trondheim i romjula. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det vurderes å innføre nye og strenge tiltak i Trondheim i romjula. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19 nye smittetilfeller er 15 færre enn snittet de foregående sju dagene.

Men ettersom testlaboratoriet på St. Olavs hospital og smittesporingen stanset klokken 15.30 julaften, er det reelle tallet trolig høyere enn 19, opplyser kommunen i en pressemelding.

– Koronatelefonen fikk julaften ettermiddag telefoner fra personer som hadde fått beskjed via Helse-Norge om positiv covid-19 test, som ikke var kontaktet av smittesporing. Disse skal sitte i isolasjon og melde sine nærkontakter om at de har karantene, og vil bli kontaktet av smittesporing så snart de meldes som positive til smittesporerne fra laboratoriet, skriver kommunen i pressemeldingen.

Julaften kunne Trondheim kommune melde om ny smitterekord, etter at 46 nye smittetilfeller ble registrert onsdag 23. desember.

Det ble avholdt krisemøter julaften, og første juledag er det innkalt til nytt krisemøte i formannskapet, der nye smitteverntiltak vil bli vurdert. Kommunedirektør Morten Wolden sier til TV 2 at det vil bli foreslått nye tiltak på møtet.

Det er særlig festing Trondheim kommune vil slå ned på, etter å ha fått melding om at det i enkelte miljøer er utstrakt festing med mange sosiale kontakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer