Luftangrep i Syria

19 drept i flyangrep i Syria

19 mennesker er drept i et flyangrep mot en markedsplass i et opprørskontrollert område av Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Publisert
Sist oppdatert

Minst 45 andre er såret i flyangrepet, som ifølge den syriske eksilgruppa rammet et grønnsaksmarked i landsbyen Maaret al-Numan i Idlib-provinsen.

16 av de 19 som ble drept, var ifølge SOHRs leder Rami Abdulrahman sivile, mens identiteten til de tre andre ennå ikke er fastslått. Tilstanden til flere av de sårede skal være kritisk, og tallet på drepte ventes ifølge ham å stige.

Ifølge SOHR var det russiske kampfly som gjennomførte angrepet, men opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold.

Søndag ble 18 mennesker drept i flyangrep mot opprørskontrollerte landsbyer i Idlib-provinsen, blant dem Anas al-Dyab. Han jobbet for redningsgruppen De hvite hjelmene og leverte også bilder og videoer til nyhetsbyrået AFP.

Dyab ble ifølge SOHR drept i et russisk flyangrep mot landsbyen Kan Sheikhun.

Syriske regjeringsstyrker med russisk flystøtte har siden april gjennomført en offensiv mot de siste opprørskontrollerte delene av provinsene Hama og Idlib.

680 sivile er bekreftet drept i offensiven, blant dem 176 barn. Over 300.000 er drevet på flukt.

Store deler av Idlib-provinsen kontrolleres fortsatt i stor grad av opprørsgruppa Hayat Tahrir al-Sham, som har bånd til terrornettverket al-Qaida. Andre opprørsgrupper har også et nærvær i provinsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer