19-åring som er siktet for å støtte al-Qaida, løslates mot meldeplikt av Oslo tingrett

En 19 år gammel mann som i juni ble pågrepet og siktet for terrordeltakelse ved å støtte al-Qaida, løslates av Oslo tingrett. PST anker løslatelsen.

Publisert
Sist oppdatert

– Vi anker, og han sitter på oppsettende virkning, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB etter onsdagens kjennelse.

Det betyr at han ikke løslates før saken er behandlet videre i rettsvesenet.

Mannen ble pågrepet 31. mai og har sittet varetektsfengslet siden da. Samtidig ble hans da 22 år gamle bror pågrepet i Bulgaria og begjært utlevert. Begge brødrene er norske statsborgere.

De ble siktet for å ha støttet al-Qaida på ulike nettplattformer.

– Det dreier seg særlig om spredning av budskapet til al-Qaida, som vi mener er en støttevirksomhet til al-Qaida, sa politiadvokat Thomas Blom PST til NTB etter pågripelsen.

Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til mistanke mot 19-åringen, men mener det ikke lenger er stor nok fare for bevisforspillelse til at det rettferdiggjør fortsatt varetekt for mannen.

De mener også at en eventuell rømningsfare kan unngås med et krav om meldeplikt og fast oppholdssted, og dette ble lagt inn som betingelser i kjennelsen om at mannen skal løslates.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer