19-åring siktet for å ha planlagt å knivstikke tilfeldige mennesker på Fløyen

En 19 år gammel kvinne ble tirsdag varetektsfengslet, siktet for å ha planlagt å skade tilfeldige mennesker på Fløyen i Bergen.

En 19 år gammel kvinne er varetektsfengslet etter at hun ifølge politiet truet med å knivstikke tilfeldige mennesker på fjelltoppen Fløyen i Bergen. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
En 19 år gammel kvinne er varetektsfengslet etter at hun ifølge politiet truet med å knivstikke tilfeldige mennesker på fjelltoppen Fløyen i Bergen. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den unge kvinnen ble mandag ettermiddag pågrepet av politiet i Bergen sentrum. Pågripelsen skjedde etter at politifolk hadde observert henne utenfor politihuset i rundt 45 minutter, og de så noe som så ut som en knivslire som var festet til buksen hennes.

Da hun ble tatt med inn til avhør, fortalte hun ifølge politiet at hun planla å bruke kniven til å skade tilfeldige mennesker på fjelltoppen Fløyen, som er et av Bergens mest populære turistmål.

– Det var da politiet kom i kontakt med henne at disse utsagnene ble fremsatt, sier politiadvokat Dyveke Gjermundrød i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Slapp ut fra fengsel for tre uker siden

Tirsdag ble kvinnen varetektsfengslet i fire uker i Bergen tingrett

I fengslingskjennelsen står det at retten mener kvinnens uttalelser må anses som trusler selv om de først ble fremsatt under avhør etter flere spørsmål fra politiet om hvorfor hun hadde kniv med seg og oppfølgingsspørsmål knyttet til dette.

Kvinnen er straffedømt tre ganger de siste to årene for bæring av kniv og for flere tilfeller av trusler og vold mot offentlige tjenestemenn. Hun ble sist løslatt fra fengsel 27. april i år etter å ha vært dømt til fengsel i ett år og to måneder for alvorlige trusler. Også da ble hun dømt for å true med å knivstikke mennesker på Fløyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer