186 millioner kroner til utslippskutt

214 prosjekter i hele Norge får 186 millioner kroner til å kutte utslipp av klimagasser.

Det er et stort potensial for å unngå utslipp av klimagasser ved å ivareta karbonrike arealer som myr og skog. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB
Det er et stort potensial for å unngå utslipp av klimagasser ved å ivareta karbonrike arealer som myr og skog. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB Vis mer
Publisert

Klimasats-ordningen er for kommuner og fylkeskommuner som vil redusere utslipp av klimagasser og bidra til omstilling til lavutslippssamfunnet. Miljødirektoratet, som forvalter Klimasats-ordningen, har i år innvilget nesten tre av fire søknader. Til sammen dreier det seg om 186 millioner kroner i støtte til 214 prosjekter i kommuner og fylkeskommuner som vil redusere utslipp og bidra til omstilling til lavutslippssamfunnet.

– Kommunene og fylkeskommunene spiller en viktig rolle når vi skal kutte klimagassutslippene i Norge med 55 prosent innen 2030. Derfor er det svært positivt at så mange har søkt om støtte fra Klimasats til å sette i gang klimatiltak, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer