18. mars: Koronakrisen verden over

Dette skjedde mens du sov.

Foto: Pål Nordseth, Illustrasjon: Tora Lind Berg
Foto: Pål Nordseth, Illustrasjon: Tora Lind Berg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • USA har begynt å teste en potensiell vaksine mot koronavirus på mennesker. Det er friske, frivillige i Seattle. Den første testfasen ble lansert i rekordfart, men det vil sannsynligvis ta mange måneder før en kommersiell vaksine er klar, advarer eksperter.
  • New York vurderer et så drastisk tiltak som å sette hele millionbyen i karantene.
  • Myndighetene i Washington ved finansminister Steven Mnuchin går for strategien å sende en sjekk i posten til innbyggerne i løpet av de neste to ukene. Landet frykter at arbeidsledigheten vil stige til 20 prosent.
  • Joe Biden har vunnet demokratenes valg om hvem som skal bli partiets presidentkandidat i statene Florida, Illinois og Arizona i natt. Et spørsmål er om det er mulig å avholde valg i de resterende statene grunnet pandemien. Viruset er nå bekreftet i alle statene i USA.
  • Latin-Amerika melder seg på med innstramminger, og lukker grensene. Mange turister har desperat prøvd å komme seg på en av de få flyvningene tilbake til Europa.
  • Rio de Janeiro i Brasil har stengt strendene. Det samme er skoler, kulturscener og kjente turistmål. Byens befolkning bes om å holde seg hjemme.
  • Dagen etter at Facebook sammen med Google, Twitter, Microsoft, LinkedIn og Reddit sendte ut en felles uttalelse om å bekjempe feilinformasjon på plattformene deres, får de kritikk for sensurering av legitime nettsteder med informasjon og journalistikk om koronaviruset. Medium, Buzzfeed og USA Today er blant avisene som skal være rammet. Facebook sier det skyldes en «bug i systemet», og at de jobber med å rette den opp.
  • Amerikanske journalister fra store aviser som Wall Street Journal, The New York Times og The Washington Post kastes ut av Kina. Handlingen omtales som en gjengjeldelsesaksjon, et svar på at USA for kort tid siden satte et makstak på 100 kinesiske journalister i fem av de store, statseide kinesiske mediers utenriksavdelinger i USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer