18 måneders fengsel for å ha gitt Macron en ørefik

Mannen som ga president Emmanuel Macron en ørefik tidligere denne uken, er dømt til 18 måneders fengsel.

Mannen, i grønn t-skjorte, ga Macron, i hvit skjorte, en hard ørefik under et skolebesøk i Tain-l’Hermitage i Frankrike tidligere denne uken. Det ble han dømt til 18 måneders fengsel for. Foto: BFM TV/AP/NTB
Mannen, i grønn t-skjorte, ga Macron, i hvit skjorte, en hard ørefik under et skolebesøk i Tain-l’Hermitage i Frankrike tidligere denne uken. Det ble han dømt til 18 måneders fengsel for. Foto: BFM TV/AP/NTB Vis mer
Publisert

Dommen er i tråd med aktors påstand.

Hendelsen skjedde tirsdag da Macron hilste på frammøtte under et besøk i landsbyen Tain-I'Hermitage sør i landet. Der fikk han en skikkelig lusing av den 28 år gamle mannen.

Mannen ble raskt pågrepet og siktet, og torsdag ble han dømt til 18 måneders fengsel, hvorav 14 måneder er betinget.

Da 28-åringen forklarte seg i retten, sa han at handlingen ikke var planlagt og at han angret.

Da han ble spurt om hvorfor han gjorde det, forklarte han at han hadde blitt sint over det han omtalte som «Frankrikes forfall».

– Da jeg så hans vennlige og løgnaktige blikk, følte jeg avsky og fikk en voldsom reaksjon. Det var en impulsiv handling, og jeg ble overrasket over volden.

– Jeg mener Emmanuel Macron representerer forfallet av landet vårt, sa han uten å forklare hva han mente med det.

Macron selv omtalte mannen som «ultravoldelig», men sa at hendelsen ikke fortjente å få grep om den offentlige debatten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer