18-åring tiltalt for drapsforsøk etter å ha slått moren i hodet med balltre

En 18 år gammel mann må onsdag møte i retten, tiltalt for å ha forsøkt å drepe moren sin med et balltre av metall i februar i år.

En 18 år gammel mann må onsdag i neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin egen mor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
En 18 år gammel mann må onsdag i neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin egen mor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Guttens mor ble påført brudd og knusningsskader i hodeskallen, samt blødninger i hjernen som førte til økt trykk og forskyvning av hjernens midtlinje, heter det i tiltalen.

– Forsøket lyktes ikke i det fornærmede vegret seg mot slagene med armene og etter kort tid ble undergitt medisinsk behandling, heter det videre.

Statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås sier til TV 2 at det ikke er strid om fakta i saken.

– De faktiske forholdene som er beskrevet i tiltalen, er ikke omstridt, sier Gravås.

Mannens forsvarer, Cathrine Grøndahl, sier klienten erkjenner de faktiske forhold.

– Saken er spesiell og inneholder en del private opplysninger som ikke har så stor offentlig interesse etter mitt syn. Det gjelder særlig på grunn av tiltaltes unge alder. Tiltalte erkjenner de faktiske forholdene og har samarbeidet svært godt med politiet og andre instanser, sier hun til TV 2.

Det er satt av tre dager til saken, som starter i Oslo tingrett den onsdag 25. august.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer