18-åring siktet for drapsforsøk i Oslo er varetektsfengslet

En 18 år gammel gutt som er siktet for drapsforsøk på en mann i 30-årene i Oslo i romjulen, er varetektsfengslet i to uker.

En 18 år gammel gutt ble lørdag varetektsfengslet i to uker. Han er siktet for drapsforsøk på en mann i 30-årene i Storgata i Oslo 29. desember. Foto: Terje Pedersen / NTB
En 18 år gammel gutt ble lørdag varetektsfengslet i to uker. Han er siktet for drapsforsøk på en mann i 30-årene i Storgata i Oslo 29. desember. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

18-åringen ble pågrepet torsdag og ble framstilt for fengsling i Oslo tingrett lørdag formiddag. Han varetektsfengsles i to uker med brev- og besøksforbud.

Hendelsen fant sted 29. desember i fjor. Da ble en mann i 30-årene knivstukket i Storgata i Oslo. Han ble operert med omfattende skader og lagt i respirator. Fornærmede er nå skrevet ut fra sykehus.

Den siktedes forsvarer, Erik Dammen Stoltz, sa til NTB fredag kveld at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han har vært i avhør og gitt en detaljrik forklaring om et hendelsesforløp. Han erkjenner ikke straffskyld i saken, sa Stoltz.

Flere knivstikk

Av fengslingskjennelsen går det fram at den siktede gutten skal ha forsøkt å drepe fornærmede ved å stikke ham flere ganger i kroppen med en skarp gjenstand. Ifølge fengslingskjennelsen har 18-åringen i avhør erkjent å ha knivstukket mannen, men han har hevdet at han ikke hadde noe valg fordi fornærmede holdt og slo ham.

Retten fastslår at det likevel er sannsynlig at det ikke har vært tale om noen nødvergehandling, ettersom offeret ble knivstukket flere ganger i mageregionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer