18-åring drept i skoleskyting i USA - flere skadd

En 18 år gammel mann er drept i en skoleskyting i Denver i delstaten Colorado i USA. Flere er skadd. To mistenkte er pågrepet.

Store politistyrker utenfor STEM School Highlands Ranch etter tirsdagens skoleskyting. Foto: David Zalubowski / AP / NTB scanpix
Store politistyrker utenfor STEM School Highlands Ranch etter tirsdagens skoleskyting. Foto: David Zalubowski / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Skytingen ved STEM School Highlands Ranch fant sted tirsdag og pågikk da politiet ankom skolen.

– Jeg mener at politiets raske responstid reddet liv, sier Tony Spurlock i politiet i Douglas fylke.

Douglas-politiet har en stasjon nær skolen. To mistenkte, som beskrives som en mann og en mindreårig gutt, ble pågrepet «innen minutter». De pågrepne er begge elever ved skolen.

Rundt åtte elever ble skadd i hendelsen, samtlige er 15 år eller eldre. To av elevene er alvorlig skadd, to skal være i stabil tilstand og tre andre er utskrevet.

– Det er tragisk at dette lokalmiljøet igjen har opplevd denne hatefulle voldshandlingen, sier talsmann Judd Deere i Det hvite hus i en uttalelse. Skytingen finner sted ikke langt unna Columbine High School, der tolv elever og en lærer ble drept i en skoleskyting i 1999.

Skolen har rundt 1.850 barnehagebarn og elever. Barna og elevene ble evakuert i skolebusser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer