En 18 år gammel mann er dømt til 60 dagers fengsel for å ha filmet og delt en video av et samleie med ei 17 år gammel jente. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
En 18 år gammel mann er dømt til 60 dagers fengsel for å ha filmet og delt en video av et samleie med ei 17 år gammel jente. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Dømt til fengsel

18-åring dømt til fengsel for å ha filmet og delt video av samleie

En 18 år gammel mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 60 dagers fengsel for å ha filmet og delt en video av et samleie med ei 17 år gammel jente.

Publisert

Mannen delte videoen med fem andre personer via Snapchat. Jenta var beruset under samleiet og fikk først vite om filmingen etterpå, ifølge dommen.

18-åringen må betale 20.000 kroner i oppreisning til jenta.

Jentas ansikt skal ikke ha vært synlig i videoen, og normalstraffen i lignende tilfeller er mellom 90 og 120 dagers fengsel. I kjennelsen legges det vekt på at mannen har kommet med en uforbeholden tilståelse, noe som gir fradrag i straffen.

Fordi hun er mindreårig dømmes han for å ha produsert og delt fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn eller fremstillinger som seksualiserer barn.

Han dømmes også for å ha krenket en annens fred.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.