Dømt til fengsel

18-åring dømt til fengsel for å ha filmet og delt video av samleie

En 18 år gammel mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 60 dagers fengsel for å ha filmet og delt en video av et samleie med ei 17 år gammel jente.

En 18 år gammel mann er dømt til 60 dagers fengsel for å ha filmet og delt en video av et samleie med ei 17 år gammel jente. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
En 18 år gammel mann er dømt til 60 dagers fengsel for å ha filmet og delt en video av et samleie med ei 17 år gammel jente. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mannen delte videoen med fem andre personer via Snapchat. Jenta var beruset under samleiet og fikk først vite om filmingen etterpå, ifølge dommen.

18-åringen må betale 20.000 kroner i oppreisning til jenta.

Jentas ansikt skal ikke ha vært synlig i videoen, og normalstraffen i lignende tilfeller er mellom 90 og 120 dagers fengsel. I kjennelsen legges det vekt på at mannen har kommet med en uforbeholden tilståelse, noe som gir fradrag i straffen.

Fordi hun er mindreårig dømmes han for å ha produsert og delt fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn eller fremstillinger som seksualiserer barn.

Han dømmes også for å ha krenket en annens fred.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer