1.796 nye coronasmittede registrert siste døgn – det høyeste så langt

Det siste døgnet er det registrert 1.796 coronasmittede i Norge, ifølge MSIS. Dette er det høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien.

Ved midnatt natt til onsdag var 160.174 nordmenn bekreftet coronasmittet. Foto: Jil Yngland / NTB
Ved midnatt natt til onsdag var 160.174 nordmenn bekreftet coronasmittet. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den forrige toppnoteringen var 1.552 nye smittede og kom fredag i forrige uke.

Ifølge MSIS-oversikten til Folkehelseinstituttet ved midnatt natt til onsdag er 160.174 nordmenn bekreftet smittet, og økningen det siste døgnet oppgis å være 1.796.

I Oslo er det registrert 677 smittede siste døgn. Det er også det høyeste tallet på ett døgn så langt i pandemien. Tallet for tirsdagen er 305 høyere enn det var for mandagen.

89 innlagt

Tirsdag var 89 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på ti pasienter fra dagen før. Elleve av pasientene får respiratorbehandling, og 22 ligger på intensivavdeling. Tallet på innlagte er det høyeste siden 26. mai, ifølge oversikten.

Om kort tid kan vi være oppe i et tresifret antall sykehusinnleggelser på grunn av corona, tror assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

– Det store spørsmålet er hvor mange alvorlige sykdomstilfeller vi får når smitten øker slik som nå. Jeg tror vi vil få et tresifret antall inneliggende pasienter om ikke så lenge, mer enn hundre som ligger inne samtidig, sa Nakstad til NTB tirsdag

– Men jeg håper at vi ikke når de samme nivåene som i vinter da vi hadde den tredje smittebølgen, føyde han til.

Fått konsekvenser

De høye smittetallene den siste tiden har fått konsekvenser for gjenåpningsplanen.

– Foreløpig har man satt gjenåpningen på pause for å kunne gjennomføre mer vaksinering, og regjeringen vil ta stilling til dette i en helhet i tiden framover, sa Nakstad.

Til sammen er 814 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.

Til nå har 3.856.128 personer fått første dose av coronavaksinen, og 3.042.690 personer har fått andre dose.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer