17-åring dømt for voldtekt

17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne

En ung mann er i Stavanger tingrett dømt til 420 timers samfunnsstraff og 100.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

Publisert

I utgangspunktet er strafferammen for voldtekten den nå 18 år gamle mannen dømmes for mellom tre og 15 års fengsel, og normalstraffen ifølge dommen fire års fengsel, skriver Stavanger Aftenblad.

Straffen, og at mannen slipper fengsel, er likevel i tråd med aktors påstand i saken, der tiltalte under rettssaken avga en uforbeholden tilståelse, noe som ses som formildende omstendighet. Tiltalte og fornærmede har forklart seg sammenfallende om hva som skjedde.

Overgrepet skjedde under en fest da tiltalte var 17 og fornærmede var 12 år gammel, sistnevnte var på besøk som venninne av tiltaltes søster. Tiltalte har forklart at han trodde det var greit å ha sex med en mindreårig så lenge jenta samtykket.

Ifølge dommen er det formildende at tiltalte var ung da overgrepet fant sted. Samtidig regnes det som straffskjerpende at fornærmede var svært ung.

Det ikke er en formildende omstendighet at den seksuelle omgangen var frivillig, ettersom barn under 14 år ikke kan gi samtykke til seksuell omgang og slik omgang derfor alltid blir å regne som voldtekt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.