17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene

Torsdag møter en tenåring i Oslo tingrett tiltalt for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 40-årene i Sofienbergparken i Oslo.

En ung tenåring er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene i Sofienbergparken natt til torsdag 3. mai i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
En ung tenåring er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene i Sofienbergparken natt til torsdag 3. mai i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Skyldspørsmålet i saken ble behandlet av Oslo tingrett i juni, mens reaksjonsspørsmålet ble utsatt, ifølge den 17 år gamle tiltalte guttens forsvarer, advokat Heidi Marie Harto Reisvang.

– Reaksjonsspørsmålet ble utsatt fordi det var nødvendig med ytterligere etterforskning, uten at jeg ønsker å gå nærmere i detalj på dette, skriver advokaten i en SMS til NTB.

I juni sa tiltaltes forsvarer at 17-åringen nekter straffskyld og ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen av forholdene i tiltalen.

Ifølge tiltalen skal gutten, som da var 16 år, natt til torsdag 3. mai 2018 ha holdt den fornærmede kvinnen i nakken og dyttet henne mot et tre, før hun skal ha blitt presset ned i bakken og voldtatt.

Ifølge tiltalen sitter tiltalte varetektsfengslet.

Rettssaken starter torsdag. Oslo tingrett har satt av to dager til behandlingen av saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer