En ung tenåring er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene i Sofienbergparken natt til torsdag 3. mai i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
En ung tenåring er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 40-årene i Sofienbergparken natt til torsdag 3. mai i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene

Torsdag møter en tenåring i Oslo tingrett tiltalt for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 40-årene i Sofienbergparken i Oslo.

Publisert

Skyldspørsmålet i saken ble behandlet av Oslo tingrett i juni, mens reaksjonsspørsmålet ble utsatt, ifølge den 17 år gamle tiltalte guttens forsvarer, advokat Heidi Marie Harto Reisvang.

– Reaksjonsspørsmålet ble utsatt fordi det var nødvendig med ytterligere etterforskning, uten at jeg ønsker å gå nærmere i detalj på dette, skriver advokaten i en SMS til NTB.

I juni sa tiltaltes forsvarer at 17-åringen nekter straffskyld og ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen av forholdene i tiltalen.

Ifølge tiltalen skal gutten, som da var 16 år, natt til torsdag 3. mai 2018 ha holdt den fornærmede kvinnen i nakken og dyttet henne mot et tre, før hun skal ha blitt presset ned i bakken og voldtatt.

Ifølge tiltalen sitter tiltalte varetektsfengslet.

Rettssaken starter torsdag. Oslo tingrett har satt av to dager til behandlingen av saken.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.