17-åring ranet på tog – politiet søker ti menn

En 17 år gammel gutt ble truet med kniv og ranet på et tog på vei fra Billingstad til Lillestrøm natt til fredag. Politiet søker etter ti menn rundt 18 år.

Politiet fikk klokken 1.20 telefon fra en 17 år gammel gutt som rundt 30 minutter før hadde blitt ranet på et tog i Akershus.

– Et sted mellom Billingstad og Sandvika kom ti unge menn på toget, rundt 18 år gamle, tett på fornærmede. De presset en kniv opp mot beinet hans og truet ham til å gi fra seg jakken, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB klokken 1.50.

17-åringen ble ikke fysisk skadd, men Jøkling sier han ble rystet. Operasjonslederen betegner ranet som et grovt ran. 17-åringen ga fra seg jakken.

Jøkling sier at de har vært i kontakt med toglederen på det aktuelle toget. De skal innhente videoopptak fra toget for å få mer informasjon om hvem de skal gå etter og hva som har skjedd. Han sier at de foreløpig har lite å gå etter, annet enn at mennene var mørke i huden.

Operasjonslederen sier de har varslet Øst politidistrikt, ettersom toget skulle stoppe på Lillestrøm. 17-åringen gikk av på Sandvika.

Jøkling sier også at politiet i Oslo sentrum er ekstra på vakt og på utkikk i henhold til beskrivelsene de har å gå etter.

(©NTB)