1.600 studenter i Bergen bes om å teste seg

1.600 studenter studentbyen på Fantoft i Bergen blir bedt om å teste seg etter et smitteutbrudd på en byggeplass, melder Bergens Tidende.

En byggeplass ved Fantoft stasjon er stengt etter at flere arbeidere der har fått påvist koronasmitte, noen av dem med den sørafrikanske mutasjonen. Nå bes studentene i området om å teste seg. Foto: Marit Hommedal / NTB
En byggeplass ved Fantoft stasjon er stengt etter at flere arbeidere der har fått påvist koronasmitte, noen av dem med den sørafrikanske mutasjonen. Nå bes studentene i området om å teste seg. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Studentene bor i Sammens studentboliger.

– Dette er en ekstraordinær situasjon, sier kommunikasjonssjef Marita Monsen i Sammen til avisen.

Det skal være ni arbeidere tilknyttet Fantoft stasjon som er smittet. Flere av de smittede skal ha den sørafrikanske mutasjonen, skriver avisen.

Alle beboerne i studentboligene bes om å teste seg. Monsen sier også at kommunen har forsikret dem om at de har nok testkapasitet til å teste studentene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer