16 siktet for å ha satt fyr på skolejente i Bangladesh

Politiet i Bangladesh har siktet 16 personer for drapet på en tenåringsjente som ble satt fyr på, etter at hun anklaget en rektor for seksuell trakassering.

Publisert

Drapet skjedde på taket på en koranskole 6. april. Her ble Nusrat Jahan Rafi (19) dynket med parafin og påtent, få dager etter at han hadde kommet med anklagene mot rektoren.

Rektoren er blant de siktede. Politiet mener han ga ordre om drapet fra fengselscellen etter at hun nektet å trekke tilbake anklagene.

Påtalemyndigheten beskriver drapsplanene som en «militær plan», ifølge BBC.

19-åringen døde på sykehus fem dager etter at hun ble påtent. Saken har ført til store demonstrasjoner i Bangladesh og økt oppmerksomheten om seksuelle overgrep og trakassering i landet.

Det skal ha vært to andre elever som tok henne med opp på taket, samme dag som hun skulle ta avslutningseksamen på skolen. Der krevde de at hun skulle trekke tilbake anmeldelsen. Da hun nektet, helte en gruppe på fem personer, alle kledd i burka, parafin over henne og tente på, opplyser politiet.

De andre som er siktet, skal ha hjulpet til med å gjennomføre planen.

Meningen skal ha vært å få drapet til å se ut som selvmord, men Rafi, som fikk forbrenninger på 80 prosent av kroppen, rakk å komme med en forklaring før hun døde.

Påtalemyndigheten har opplyst at de kommer til å legge ned påstand om dødsstraff for alle 16.

Rektoren har sittet fengslet siden slutten av mars etter at 19-åringens familie anmeldte ham for seksuell trakassering.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer