16-åring tiltalt for voldtekt på Bygdøy i Oslo

En 16 år gammel gutt må i neste uke møte i Oslo tingrett for å ha voldtatt en jevngammel jente på Huk i Oslo 1. mai i fjor.

Voldtektssaken skal opp her i Oslo tingrett fra mandag til onsdag neste uke. Foto: Terje Pedersen / NTB
Voldtektssaken skal opp her i Oslo tingrett fra mandag til onsdag neste uke. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den nå 16 år gamle gutten er tiltalt etter straffeloven paragraf 292, for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd. Strafferammen er fengsel i inntil 15 år.

Saken gutten tiltalt for skjedde sent på kvelden lørdag 1. mai 2021 da han var 15 og et halvt år gammel. Ifølge tiltalen presset gutten jenta ned i knestående, deretter presset han henne mot en vegg og voldtok henne, heter det.

Gutten er også tiltalt for å ha stjålet bankkortet til jenta. Dette ble senere på natten brukt til å kjøpe varer og tjenester for 1.100 kroner i Oslo og Drammen.

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokatene i Oslo, er 16-åringen også tiltalt for besittelse av en video som seksualiserer barn.

Oslo tingrett har satt av tre dager til saken som starter i retten mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer