16-åring tiltalt for drap på kjøpesenter i Malmö

En 16 år gammel gutt tiltales for å ha drept en 31 år gammel mann på kjøpesenteret Emporia i Malmö i august i fjor.

En mann ble drept og en kvinne alvorlig skadd i skytingen på kjøpesenteret Emporia i fjor Nå er en 16 år gammel gutt tiltalt for drap og drapsforsøk. Arkivfoto: Johan Nilsson / TT / NTB
En mann ble drept og en kvinne alvorlig skadd i skytingen på kjøpesenteret Emporia i fjor Nå er en 16 år gammel gutt tiltalt for drap og drapsforsøk. Arkivfoto: Johan Nilsson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Tiltalen omfatter også tre tilfeller av drapsforsøk, grovt våpenlovbrudd og fremkalling av fare. En kvinne som tilfeldigvis var på stedet, ble alvorlig skadd da gjerningsmannen begynte å skyte midt i fredagsrushet 19. august 2022.

Det er ventet at flere vil bli tiltalt for å ha vært involvert i hendelsen.

– Etterforskningen mot sju personer som sitter fengslet, pågår fortsatt. Det er ventet at det kan reises tiltale i den delen av saken i løpet av høsten, sier statsadvokat Michelle Stein i en pressemelding.

Gutten som nå er tiltalt, var bare 15 år da han ble pågrepet, ti minutter etter skytingen. Han var da i ferd med å ta en taxi til en leilighet i Malmö.

Politiovervåking av leiligheten førte til flere pågripelsen.

– Det kan ikke understrekes nok hvor viktig den raske pågripelsen av den mistenkte drapsmannen var. Den tidlige innsatsen la grunnlaget for en vellykket etterforskning, sier etterforskningsleder Hasse Persson i en pressemelding fra politiet.

Mer om