16-åring avviser terrorplaner: – Lagde giften av ren nysgjerrighet

Aktor mener at den terrortiltalte 16-åringen planla et større angrep i Norge. Gutten nekter straffskyld og sier han lagde en gift av ren nysgjerrighet.

Statsadvokat Marit Formo er aktor i saken mot den terrorsiktede 16-åringen. Hun mener at PST avverget et mulig terrorangrep i Norge ved å pågripe ham. Foto: Berit Roald / NTB
Statsadvokat Marit Formo er aktor i saken mot den terrorsiktede 16-åringen. Hun mener at PST avverget et mulig terrorangrep i Norge ved å pågripe ham. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16-åringen fra Syria er tiltalt for terrorforberedelser og deltakelse i terrororganisasjonen IS.

– Han planla terrorangrep ved bruk av gift eller eksplosiver. Det ble også avdekket en mistanke om at han i løpet av kort tid ville teste giften, sa aktor Marit Formo i sitt innledningsforedrag.

Gutten forklarte at han forsøkte å lage en gift etter at han kom i kontakt med en person som ga ham en oppskrift.

– Jeg lagde giften av ren nysgjerrighet. Jeg hadde ikke til hensikt å skade noen. Det var rett og slett av ren nysgjerrighet, sa han via tolken sin.

Mente IS var bra

Han innrømmet å ha søkt på Den islamske stat siden han var nysgjerrig, men fremhevet at han søkte på forskjellige ting som et tidsfordriv.

Gutten avviste at han har vært IS-medlem og sa at han kun har skrevet med personen som ga ham giftoppskriften. I dag har han endret mening om terrororganisasjonen.

– Før jeg havnet i fengsel, trodde jeg det var en bra organisasjon fordi jeg var påvirket mye av det jeg så på YouTube, men etter at jeg havnet i fengsel, ser jeg at det ikke er en bra organisasjon, fortalte 16-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer