150 millioner har fått påvist coronasmitte

Over 150 millioner mennesker har nå fått påvist coronasmitte, viser en oversikt utarbeidet av nyhetsbyrået AFP.

Coronaviruset har snart krevd 3,2 millioner liv i verden, og smittespredningen er nå rekordstor. Denne mannen ble tidligere i måneden innlagt på sykehus i Brasil, ett av landene som er hardt rammet. Foto: AP/NTB
Coronaviruset har snart krevd 3,2 millioner liv i verden, og smittespredningen er nå rekordstor. Denne mannen ble tidligere i måneden innlagt på sykehus i Brasil, ett av landene som er hardt rammet. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

Smittespredningen er nå rekordhøy, og daglig blir det i gjennomsnitt registrert 821.000 nye tilfeller. Det er over dobbelt så mange som i februar.

Bare i India har 2,5 millioner mennesker fått påvist smitte den siste uka, og landet har registrert over 200.000 coronarelaterte dødsfall.

I gjennomsnitt blir det nå påvist 357.000 nye smittetilfeller daglig i India, og det er 30 ganger så mange som i februar.

Flest i USA

USA topper fortsatt lista over land med flest påviste smittetilfeller (32,3 millioner), etterfulgt av India (18,8 millioner) og Brasil (14,6 millioner).

I forhold til folketallet er det imidlertid Montenegro som har flest påviste smittetilfeller (15.457 per 100.000 innbyggere), Tsjekkia (15.207) og Slovenia (11.513).

Øker mest

I Asia har antallet nye smittetilfeller økt med 28 prosent den siste uka, sammenlignet med uka før, først og fremst som følge av utviklingen i India.

Økningen i Afrika har vært på 3 prosent, mens smittespredningen i andre verdensdeler enten har stabilisert seg eller faller.

I Europa har antallet nye smittetilfeller falt med 18 prosent den siste uka og i USA med 12 prosent. I Latin-Amerika har det vært liten endring fra forrige uke.

Én av tre i Europa

En tredel av alle påviste tilfeller under pandemien, 50,2 millioner, er registrert i Europa. Utbredt testing antas å være en medvirkende årsak til dette.

I USA og Canada har 33,5 millioner fått påvist smitte, i Latin-Amerika og Karibia 28,7 millioner og i Asia 25,6 millioner.

Siden viruset først ble påvist i Kina i desember 2019, er det registrert nærmere 3,2 millioner coronarelaterte dødsfall, viser en oversikt på Worldometer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer