15 store cannabisplanter funnet drivende i Alverstraumen i Nordhordland

15 store cannabisplanter ble funnet drivende i Alverstraumen i Nordhordland fredag ettermiddag. En teori er at plantene er høstet og så kastet til sjøs.

Illustrasjonsfoto: Menahem Kahana/AFP
Illustrasjonsfoto: Menahem Kahana/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB. Han sier plantene fremsto pjuskete selv om de var store, og at det kan tyde på at de var høstet for cannabis.

– Det er én teori, en annen teori er at noen kan ha angret og kvittet seg med bevisene før de var fullvokst, sier Hellesund.

Politiet ble først varslet om saken i 10.30-tida. Det ble da ikke ansett som en politisak. En beboer i Alver hadde sett flere store planter drivende i strømmen. Det ble ansett å utgjøre en mulig fare for småbåttrafikken.

– Det var i utgangspunktet ikke et politioppdrag, men Kystvakten og brannvesenet ble sendt ut. Da brannvesenet kom ut til plantene, som viste seg å være ikke mindre enn 15, tenkte nok de at det ikke var vanlige rosebusker eller eføy, sier Hellesund.

– Det viste seg at det var 15 cannabisplanter som var ute på rek, sier operasjonslederen.

Politiet har hentet prøver fra plantene og sendt resten til destruksjon. Politiet har ikke opplysninger om hvor mange gram man kan ha fått ut av plantene, eller hvor lenge de har ligget i sjøen.

– De kom flytende, så de har vel ikke drevet fra Nord-Norge, sier Hellesund.

Det er ingen mistenkte, men søkelyset rettes mot lokalsamfunnet.

– Det er lokalt politi som er godt kjent i distriktet som skal følge det opp, og de vet nok litt om hva som foregår i sitt distrikt, sier Hellesund.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer