15 kommuner i Nord vurderer søringkarantene – 12 holder døra på gløtt, mens 16 avviser det

15 ordførere i Nord-Norge opplyser til NTB at deres kommune vurderer å innføre søringkarantene. Tolv holder døra på gløtt og 16 sier nei til en slik karantene.

Tromsø i vinteridyll. Kommunen oppfordrer folk sørfra til å holde seg unna, hvis ikke innføres det søringkarantene. Foto: Kyrre Lien / NTB.Troms 20100329. Troms sentrum i Troms mandag kveld. Strlende solskinn srget for en god start p pskeferieuka. Foto: Kyrre Lien / NTB .
Tromsø i vinteridyll. Kommunen oppfordrer folk sørfra til å holde seg unna, hvis ikke innføres det søringkarantene. Foto: Kyrre Lien / NTB.Troms 20100329. Troms sentrum i Troms mandag kveld. Strlende solskinn srget for en god start p pskeferieuka. Foto: Kyrre Lien / NTB . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NTB har stilt spørsmål til alle ordførere i Nordland og Troms og Finnmark om deres kommune vil vurdere å innføre søringkarantene på grunn av mutantutbruddet i Nordre Follo og nedstengningen av Oslo og ni andre kommuner.

43 ordførere har svart, og et klart flertall av dem er enten i gang med vurderingen av søringkarantene, eller sier dette er noe som kan komme opp til vurdering dersom situasjonen utvikler seg. 16 sier nei til søringkarantene.

Flere av ordførerne tar til orde for en regional koordinering av en søringkarantene, mens enkelte støtter Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) som lørdag gikk ut og ba regjeringen vurdere å isolere Østlandet med et utreiseforbud.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer