15-åring stakk fra politiet i tjuvlånt bil

En 15 år gammel gutt kan vente seg både forelegg og utsatt oppkjøring etter at han stakk av fra politiet to ganger i en tjuvlånt bil.

Publisert

Biljakten i Nordhordland startet da en patrulje på vei til et annet oppdrag fattet interesse for en bil i Knarvik som kjørte uten lys bak, skriver Bergens Tidende.

Bilen kjørte inn til siden, men satte plutselig opp farten igjen. Politiet la seg på hjul, men valgte å skru av blålysene for å ikke tilspisse situasjonen ytterligere. Etter å ha mistet bilen av syne, fant politifolkene den igjen og gjorde et nytt forsøk på å stoppe den.

Sjåføren, som skulle vise seg å være 15 år gammel, skal ha rygget inn i politibilen før han forsvant igjen. Til slutt ble bilen funnet utenfor familiens hus. Bilen tilhører et familiemedlem.

– Han har helt sikkert ikke fått låne den, det kan jeg ikke tro. Men vi snakker ikke om tyveri i den forstand, sier lensmann Kjell-Idar Vangberg i Nordhordland.

Selv om han har tro på holdningsskapende arbeid overfor unge lovbrytere, sier han kjøringen var helt uakseptabel og må reageres på. Han sier 15-åringen ble målt til over 100 kilometer i timen. Gutten kan vente seg et forelegg og sperrefrist på når han får ta sertifikat, sier lensmannen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.