15-åring stakk fra politiet i tjuvlånt bil

En 15 år gammel gutt kan vente seg både forelegg og utsatt oppkjøring etter at han stakk av fra politiet to ganger i en tjuvlånt bil.

Publisert
Sist oppdatert

Biljakten i Nordhordland startet da en patrulje på vei til et annet oppdrag fattet interesse for en bil i Knarvik som kjørte uten lys bak, skriver Bergens Tidende.

Bilen kjørte inn til siden, men satte plutselig opp farten igjen. Politiet la seg på hjul, men valgte å skru av blålysene for å ikke tilspisse situasjonen ytterligere. Etter å ha mistet bilen av syne, fant politifolkene den igjen og gjorde et nytt forsøk på å stoppe den.

Sjåføren, som skulle vise seg å være 15 år gammel, skal ha rygget inn i politibilen før han forsvant igjen. Til slutt ble bilen funnet utenfor familiens hus. Bilen tilhører et familiemedlem.

– Han har helt sikkert ikke fått låne den, det kan jeg ikke tro. Men vi snakker ikke om tyveri i den forstand, sier lensmann Kjell-Idar Vangberg i Nordhordland.

Selv om han har tro på holdningsskapende arbeid overfor unge lovbrytere, sier han kjøringen var helt uakseptabel og må reageres på. Han sier 15-åringen ble målt til over 100 kilometer i timen. Gutten kan vente seg et forelegg og sperrefrist på når han får ta sertifikat, sier lensmannen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer