15-åring hevder han fant uoppdaget, eldgammel by i Google Maps

Men enkelte eksperter er skeptiske.


  • Denne artikkelen har blitt oppdatert med nye opplysninger!


Litt kreativ tenkning, stor begeistring for Mayakulturen og Google Maps var alt som skulle til for at William Gadoury skulle få overskrifter verden over.

Han trodde nemlig han hadde klart å gjøre et utrolig, og ikke rent lite sjokkerende funn: nemlig en uoppdaget, eldgammel by midt i jungelen, skriver NY Daily News.

Så en sammenheng ingen andre hadde tenkt på


Ifølge avisen Independent mener den unge kanadieren at en av ursivilisasjonens største byer var plassert så de sammenfalt med de største stjernene i stjernekonstellasjoner.

Ved hjelp av stjernekartene til mayaindianerne og satellittbilder fra "Canadian Space Agency" oppdaget han at en by "manglet" i et av stjernebildene. Etter et raskt søk på Google Maps fant han stedet der den uoppdagede byen måtte være.


– Jeg ble overrasket og veldig spent da jeg forsto sammenhengen mellom de største stjernene i stjernekonstellasjonene og de største byene til Mayaindianerne, fortalte gutten til The Journal of Montreal.


(Artikkelen fortsetter under bildet)

(FOTO: Canadian Space Agency)Fikk æren av å oppkalle byen


Forsker og professor ved «University of New Brunswick», Armand LaRocque, sier at ut fra satelittbildene å dømme kan det være en av de fem største Mayabyene noensinne oppdaget, skriver Daily Mail.


SOL og flere andre utenlandske medier var tidlig ute med å slå fast at 15-åringen hadde funnet en uoppdaget by, men det kan være at den unge kanadieren har bommet. 


Det mener i hvert fall flere eksperter. Blant andre Thomas Garrison, antropolog ved USC Dornsife og ekspert på fjernmåling. Han mener "byen" trolig er maisåkre.


– Jeg applauderer den unge guttens innsats, og det er spennende å se en så stor interesse i Mayakultur og fjernmåleteknologi. Når det er sagt, så er nøkkelen til denne type forskning fotekspedisjoner, for du er nødt til å få bekreftet hva det er du ser på satelittbildet, sier Garrison til Gizmodo.com og legger til:


- Jeg håper at denne unge forskeren tar hobbyen sin et steg videre til universitetsnivå i fremtiden, slik at hans neste oppdagelse kan bli bli svært betydningsfull.


By eller ikke by -15 år gamle William Gadoury har uansett navnet klart. Valget falt på "K’aak Chi" som betyr "Mouth of Fire".
(FOTO: Canadian Space Agency)

Legg til sol_no på SnapChat