Italiensk politi gjennomsøkte tirsdag Pio Albergho Trivulzio-hjemmet i Milano, der ansatte har slått alarm etter 143 dødsfall de siste måneden. Foto: AP / NTB scanpix
Italiensk politi gjennomsøkte tirsdag Pio Albergho Trivulzio-hjemmet i Milano, der ansatte har slått alarm etter 143 dødsfall de siste måneden. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

143 døde siste måned: Italiensk politi med razzia på pleiehjem i Milano

Italiensk politi har gjennomsøkt landets største pleiehjem der 143 pasienter skal ha dødd den siste måneden.

Publisert

Pio Albergho Trivulzio-hjemmet i Milano har 1.000 sengeplasser. Politiet aksjonerte etter at ansatte slo alarm og anklaget ledelsen ved pleiehjemmet for å nekte dem å bruke masker og annet beskyttelsesutstyr for ikke å skremme pasientene.

Over halvparten av alle de drøyt 21.000 coronarelaterte dødsfallene som har funnet sted i Italia, har skjedd i Lombardia-regionen der Milano ligger.

Dødsfall på alders- og pleiehjem er imidlertid ikke regnet med i den offisielle statistikken over koronadødsfall fordi pasientene ikke har vært testet for viruset.

Myndighetene i Lombardia har nå satt ned en kommisjon for å granske hvor mange coronadødsfall det kan være snakk om, og Italias nasjonale helseinstitutt har også startet en kartlegging av pleiehjem i andre regioner.

Politiet som gjennomsøkte Pio Albergho Trivulzio-hjemmet tirsdag, tok beslag i pasientjournaler og andre dokumenter og skal nå undersøke om disse underbygger de ansattes anklager.

Pleiehjemmets ledelse avviser anklagene og hevder at alle prosedyrer for å hindre smittespredning er fulgt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.