Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Bane Nor

14.000 togavganger innstilles på grunn av vedlikeholdsarbeid i sommer

Lørdag startet Bane Nor omfattende vedlikeholdsarbeid i Lieråstunnelen og på Østfoldbanen. Rundt 200.000 passasjerer blir berørt av innstilte tog i sommer.

Publisert

Totalt blir 14.000 togavganger innstilt som følge av vedlikeholdsarbeidet i sommer, viser tall fra Vy. Rundt 200.000 passasjerer blir berørt, skriver Aftenposten.

– Det er viktig at de som skal ut og reise i sommer, setter seg inn i hvordan de er påvirket og hvordan de kan reise på best mulig måte, oppfordrer kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy.

Lørdag startet Bane Nor arbeid på Østfoldbanen. Arbeidet pågår fram til og med 4. august, noe som betyr innstilte togavganger. Den første uka holdes imidlertid strekningen mellom Oslo S og Ski åpen.

Vedlikeholdsarbeid i Lieråstunnelen mellom Asker og Drammen ble også satt i gang lørdag. Også dette arbeidet vil pågå til 4. august. I tillegg holdes strekningen Skøyen – Drammen stengt to uker i juli.

Bergensbanen, Sørlandsbanen og Flytoget blir også berørt av sommerarbeidene.

Scholz sier at det i snitt settes inn 500 busser daglig for å frakte togpassasjerer som blir berørt.

– Vi trenger 16 busser for å erstatte ett fullt tog i rushtiden, men vi har nok busser til å takle denne situasjonen, sier Scholz.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.