14 tiltales for halshogging av fransk lærer

14 mennesker blir tiltalt i den groteske saken der en fransk lærer ble halshogd av en islamistisk ekstremist i 2020.

Arkvifoto: Den franske læreren Samuel Paty ble drept i 2020 etter at han viste tegninger av Muhammed fra det satiriske magasinet Charlie Hebdo til en klasse. Foto: Alain JOCARD / AFP
Arkvifoto: Den franske læreren Samuel Paty ble drept i 2020 etter at han viste tegninger av Muhammed fra det satiriske magasinet Charlie Hebdo til en klasse. Foto: Alain JOCARD / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den alvorligste tiltalen er tatt ut mot to venner av den tsjetsjenske flyktningen som utførte drapet på læreren Samuel Paty etter at han viste bilder av profeten Muhammed i klasserommet. De tiltales for terrordrap.

Den 18 år gamle drapsmannen, Abdullakh Anzorov ble skutt og drept av politiet på stedet etter attentatet i Paris-forstaden Conflans-Sainte-Honorine.

Påtalemyndigheten mener de to vennene var sammen med gjerningsmannen da han kjøpte kniven han brukte, og da han dro til skolen for å drepe læreren.

Ytterligere seks personer blir tiltalt for å ha hatt forbindelser med terrorister, inkludert faren til en jente på skolen som er islamsk geistlig, samt en muslimsk konvertitt.

I tillegg blir seks tenåringer sendt til en ungdomsdomstol for å ha overvåket skolen og pekt ut Paty for gjerningsmannen.

Paty ble mål for angrepet etter at det spredte seg i sosiale medier at han hadde vist tegninger av Muhammed fra det satiriske magasinet Charlie Hebdo i klassen

Den 47 år gamle historie- og geografilæreren brukte magasinet i etikklassen sin for å drøfte ytringsfrihet i Frankrike, der blasfemi er lovlig og det i alle år har vært vanlig med karikaturtegninger av religiøse figurer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer