14 personer drept etter skyting på bar i Sør-Afrika

Minst 14 personer har mistet livet etter en masseskyting på en bar i Soweto i Sør-Afrika natt til lørdag. Det er også meldt om skyting på en bar øst i landet.

Publisert
Sist oppdatert

Politiet etterforsker meldinger om at en gruppe menn ankom i en minibuss før de begynte å skyte bargjester sent lørdag kveld, melder AP.

Hendelsen skal ha skjedd klokken 00.30 lokal tid på en bar i bydelen Soweto i Johannesburg i Sør-Afrika.

Ifølge politiet er de drepte trolig tilfeldig ofre, og har en estimert alder på mellom 19 og 35 år gamle, melder TV-stasjonen eNCA.

I tillegg til de drepte er ti andre såret, hvorav tre er i kritisk skadd.

På grunn av antallet patroner funnet på åstedet etter skytingen, tror politiet at flere personer var involvert. Ritzau meldte først at en mann hadde åpnet ild mot gjestene.

– Etterforskningen så langt tyder på at gjestene var her for å kose seg. Det er en lisensiert bar som opererer innenfor de lovlige åpningstidene, sier politietterforsker Elias Mawela.

– Det ble plutselig avfyrt skudd og folk begynte å løpe ut av baren. Vi har ikke alle detaljene foreløpig, og vet ikke hva motivet for hendelsen er, legger han til.

Det er også meldt om en lignende hendelse på en bar øst i landet, hvor fire personer har mistet livet, ifølge AFP.

Masseskytingen i Soweto skjer kun to uker etter at 21 tenåringer ble funnet døde på et utested i byen East London i Sør-Afrika. Ifølge myndighetene døde tenåringene trolig av et uhell etter å ha blitt forgiftet av noe de hadde spist, drukket eller røykt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer