14 evakuerte hjemme i Norge: - Dramatiske opplevelser

Fem utstasjonerte ved Norges ambassade og ni personer fra Forsvarets sanitet i Kabul har kommet hjem til Norge, bekrefter utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) holdt onsdag ettermiddag en orientering om Afghanistan. Foto: Fredrik Hagen / NTB / POOL
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) holdt onsdag ettermiddag en orientering om Afghanistan. Foto: Fredrik Hagen / NTB / POOL Vis mer
Publisert

– Jeg har nettopp møtt dem. De er slitne, men ved godt mot og i god behold. De skal nå få oppfølging og hvile, sa Søreide onsdag ettermiddag.

– De har hatt en lang reise og dramatiske opplevelser, sa Søreide.

Hun takker sine kollegaer i det danske utenriksdepartementet for deres hjelp og assistanse i evakueringen.

– Vi fortsetter vårt intensive arbeid for å få evakuert våre lokalt ansatte og deres familier fra Kabul, sier utenriksministeren.

Tidligere onsdag har utenriksdepartementet i Danmark bekreftet at de har evakuert 14 nordmenn og én utenlandsk statsborger med lovlig opphold i Danmark fra Afghanistan i et dansk fly fra Islamabad i Pakistan.

Flyet tok av fra Islamabad i Pakistan ved 21-tiden tirsdag kveld norsk tid med de 15 personene om bord. Pakistan bistår i evakueringen av danske borgere og afghanere som har arbeidet for Danmark.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen bekreftet mandag at alt norsk ambassadepersonell fra Kabul er evakuert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer