14 døde og over 100 savnet etter flom i India

Minst 14 mennesker er bekreftet omkommet i det nordøstlige India etter at kraftig regn utløste en flom onsdag. Over 100 er savnet.

Et plutselig skybrudd over innsjøen Lhonak utløste flommen i elva Teesta. Lhonak ligger nedenfor en isbre i nærheten av Kanchenjunga, verdens tredje høyeste fjell. Foto: Forsvaret i India / AP / NTB
Et plutselig skybrudd over innsjøen Lhonak utløste flommen i elva Teesta. Lhonak ligger nedenfor en isbre i nærheten av Kanchenjunga, verdens tredje høyeste fjell. Foto: Forsvaret i India / AP / NTB Vis mer
Publisert

Blant de savnede er 22 soldater, opplyser myndighetene torsdag.

Et plutselig skybrudd over innsjøen Lhonak utløste flommen i elva Teesta, som ligger i nærheten av en isbre i delstaten Sikkim. Området ligger i nærheten av grensa mot Nepal.

– Redningsarbeidet foregår under konstant kraftig regn og sterk strøm i elva, sier en talsperson for militærmyndighetene i en uttalelse.

Strømledninger er revet ned og veier skylt bort mange steder i området, ifølge myndighetene. Klimaendringene har ført til kraftigere issmelting i Himalaya og økt risiko for flom.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer