139 nye coronasmittede registrert sist døgn

Ved midnatt natt til tirsdag var det registrert 10.782 coronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 139 det siste døgnet.

Utstyr for coronatesting. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Utstyr for coronatesting. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De siste to døgnene er økingen på 171 smittede. Økningen, som er kraftigere enn hva den har ligget på den siste tiden, var allerede synlig i de oppdaterte MSIS-tallene fra Folkehelseinstituttet (FHI) mandag ettermiddag, da økningen fra midnatt var på 103.

Prøver tatt for flere dager siden

– Enkelte laboratorier har stor pågang, og flere av dagens meldte tilfeller har prøvedato fra flere dager tilbake. Antall nye meldte tilfeller siste døgn er ikke det samme som antall nye diagnostiserte tilfeller siste døgn, opplyser avdelingsdirektør Hilde Kløvstad ved FHI i en kommentar til NTB.

Tolv coronapasienter fikk mandag behandling ved norske sykehus, hvorav én pasient behandles med respirator, ifølge tallene fra Helsedirektoratet.

264 coronadødsfall var mandag meldt til Folkehelseinstituttet. Tallet har vært uendret siden 20. august.

Corona-purring

Mandag gikk Folkehelseinstuttet ut med en «korona-purring» til trege leger.

I informasjon lagt ut på FHIs nettsider går det fram at helsemyndighetene mangler avgjørende informasjon om utbredelsen av korona i samfunnet fordi leger bruker for lang tid på å sende inn meldinger om smitte.

Legene må være raske med å sende inn beskjed til det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS), lyder den tydelige beskjeden.

Skal melde fra samme dag

– For å håndtere pandemien med nye og pågående utbrudd på en god måte er vi helt avhengig av at legene følger meldeplikten og raskt sender utfyllende informasjon i meldingssystemet MSIS, sa direktør Helen Brandstorp ved divisjon analyse og samfunn i Helsedirektoratet.

– Vi forstår at hverdagen er travel, men data som meldes, brukes fortløpende i analyser og evaluering av smittesituasjonen både lokalt og nasjonalt, la hun til.

Alle leger har meldeplikt til systemet. Når de oppdager eller får mistanke om covid-19, skal de samme dag skriftlig melde fra til Folkehelseinstituttet og kommunelegen i kommunen der den smittede bor.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer