13 skadde i elsparkesykkelulykker i Oslo hver dag i juli

Oslo skadelegevakt behandlet over 400 skadde etter elsparkesykkelulykker i juli. Tallet er nær det dobbelte av i fjor.

Oslo 20210706. To personer kjører elsparkesykkel i Oslo sentrum.Foto: Annika Byrde / NTB
Oslo 20210706. To personer kjører elsparkesykkel i Oslo sentrum.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I snitt behandlet Oslo skadelegevakt 12,9 personer som hadde skadet seg i elsparkesykkelulykker hver dag i måneden som gikk, viser foreløpige tall fra Oslo skadelegevakt.

Totalt har det vært 401 skader, ned fra 436 i juni, men fortsatt vesentlig høyere enn i samme måned i fjor da tallet var 214. Fortsatt skjer en stor andel av ulykkene, over 40 prosent, mellom klokken 23 og 5 om morgenen. Og fortsatt er over 6 prosent av skadene alvorlige.

Overlege Henrik Siverts ved Oslo skadelegevakt sier til NTB at andelen av dem som kommer til legevakt etter elsparkesykkelulykker, faktisk har økt litt i forhold til andre skader.

– Elsparkesykkelskadene var opp mot 7 prosent av alle skadene i juni og opp mot 8 prosent i juli. Så andelen har faktisk økt litt, selv om totalantallet har gått noe ned, sier han.

Han ser med bekymring på august, som i tidligere år har vært toppmåneden for elsparkesykkelskader.

– Vi er litt bekymret for fadderukene som kommer, ettersom tiltakene fra kommunen ikke innføres før september. Fadderukene er jo fra 17. august og hver dag i to uker, så det kan bli utfordrende, og vi er litt bekymret, sier overlegen.

Totalt har legevakten behandlet 3.359 elsparkesykkelskader hittil i år.

(©NTB)

Mer om