1,3 millioner vaksinert i Storbritannia

1,3 millioner er vaksinert i Storbritannia, og 1,1 millioner av dem er i England, sier statsminister Boris Johnson tirsdag kveld.

Storbritannias statsminister Boris Johnson opplyser at 1,3 millioner briter er vaksinert så langt. Samtidig er smittesituasjonen dramatisk i landet. Foto: Hannah McKay, Pool Photo via AP / NTB
Storbritannias statsminister Boris Johnson opplyser at 1,3 millioner briter er vaksinert så langt. Samtidig er smittesituasjonen dramatisk i landet. Foto: Hannah McKay, Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Selv om antall vaksinerte går opp, er krisen langt fra over i Storbritannia, skriver Sky News. Antall innlagte, nye smittetilfeller og dødsfall fortsetter også å gå opp.

Johnson sier at så mange som én million personer i England alene er smittet nå. Det tilsvarer nesten to prosent av befolkningen.

Mandag innførte Johnson en ny nasjonal nedstenging for de 56 millioner innbyggerne som bor i England, for å bremse den dramatiske smitteutviklingen. Bare timer før hadde Skottland annonsert en ny nedstenging, og Wales var allerede stengt ned.

Vaksinering startet allerede i begynnelsen av desember i Storbritannia. For tiden blir folk vaksinert både med Pfizer/Biontech-vaksinen og AstraZeneca og Oxford-universitetets vaksine.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer