12 nye tilfeller med mutert virus i Bergen

Det er registrert åtte nye koronasmittede i Bergen det siste døgnet. I tillegg har kommunen tolv nye tilfeller med mutert virus.

Det er registrert tolv nye tilfeller med mutert virus i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTBBergen 20200328. Store Lungegrdsvannet i sentrum av Bergen. Foto: Marit Hommedal/NTB
Det er registrert tolv nye tilfeller med mutert virus i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTBBergen 20200328. Store Lungegrdsvannet i sentrum av Bergen. Foto: Marit Hommedal/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett av de åtte nye smittetilfellene er importsmitte, fem er nærkontakter og to har ukjent eller usikker smittevei, opplyser Bergen kommune på sine nettsider.

Kommunen opplyser også at det har kommet melding om tolv nye tilfeller med mutert virus. Her er det snakk om åtte personer som har fått påvist den sørafrikanske varianten og fire med den britiske varianten.

Dermed har Bergen hatt 32 tilfeller med sørafrikansk virus og 27 med britisk.

– Bekymringsfullt

En av årsakene til at tallet på mutert virus er høyt er at det ikke er sekvensert noen prøver i helgen. Tolv tilfeller av mutert virus er dermed en oppsamling av tester fra personer som fikk påvist covid-19 før helgen.

– Det er uansett bekymringsfullt med så mange nye tilfeller med mutert virus. Tilfellene med det sørafrikanske viruset er knyttet til allerede kjente klynger, mens for to av tilfellene med britisk virus har vi ennå ikke funnet tilknytning til en kjent klynge, sier smittevernoverlege Frank van Betten.

R-tallet

Ifølge Helse Bergen ble det registrert 20 tilfeller med mutert virus i deres område det siste døgnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer