114 lastebiler fikk kjøreforbud

114 lastebiler fikk kjøreforbud i kontroller på svenskegrensa

Statens vegvesen ga kjøreforbud til 114 tunge kjøretøy i kontroller på Svinesund og i Ørje denne uka. – Alvorlig med tanke på sikkerheten, sier Vegvesenet.

114 tunge kjøretøy fikk kjøreforbud i grensekontroller i Østfold denne uka. Under kontrollene så Statens vegvesen ekstra nøye på lastebilenes vinterutrustning. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix.
114 tunge kjøretøy fikk kjøreforbud i grensekontroller i Østfold denne uka. Under kontrollene så Statens vegvesen ekstra nøye på lastebilenes vinterutrustning. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Under kontrollene der 551 kjøretøy ble kontrollert, var det særlig fokus på vinterutrustning som dekk og kjetting. 53 av de kontrollerte lastebilene hadde slike mangler, og seks fikk kjøreforbud.

– Dette kan transportfirmaene lett rydde opp i ved innkjøp av lovpålagt utstyr, men det som fortsatt sjokkerer garvede kontrollører er holdninger blant ledelsen i enkelte transportfirma hvor det gambles med sikkerheten både for egne sjåfører og øvrige trafikanter, sier leder Øyvind Grotterød i Utekontrollseksjonen i Østfold.

Han sier de har sett eksempler på selskaper som bevisst sender bilene sine med defekte kjettinger, for få kjettinger eller for dårlige dekk.

Under kontrollene på svenskegrensa fra mandag til torsdag ble også kjøre- og hviletid, dokumenter, vekt, lastsikring, bremser og sikt undersøkt. 221 hadde tekniske mangler, og totalt ble 114 av lastebilene som ble stoppet, ilagt kjøreforbud.

– De tekniske manglene er omtrent som forventet, men allikevel meget alvorlige med tanke på trafikksikkerheten på norske vinterveier, sier Grotterød.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer