11 døde i feriehjem i Frankrike - oppfylt ikke krav om brannsikkerhet

Feriehjemmet i Øst-Frankrike der elleve mennesker mistet livet i en brann onsdag morgen, oppfylte ikke kravene om brannsikkerhet, ifølge franske myndigheter.

Brannen i Wintzenheim nær den tyske grensen brøt ut i 6.30-tiden onsdag morgen mens både ferierende og ansatte lå og sov. Foto: TNN / DPA / AP / NTB
Brannen i Wintzenheim nær den tyske grensen brøt ut i 6.30-tiden onsdag morgen mens både ferierende og ansatte lå og sov. Foto: TNN / DPA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Brannen i Wintzenheim nær den tyske grensen brøt ut i 6.30-tiden onsdag morgen mens både ferierende og ansatte lå og sov.

Beboerne var en gruppe psykisk utviklingshemmede som hadde kommet fra byen Nancy for å feriere i Wintzenheim, like ved middelalderbyen Colmar i Alsace-regionen.

– Bygningen oppfylte ikke sikkerhetsstandardene som kreves for å være åpen for offentligheten, sier advokatfullmektig Nathalie Kielwasser til avisen Le Monde.

Blant annet hadde ikke feriehjemmet hatt den påkrevde inspeksjonen fra en uavhengig sikkerhetskomité.

Det er imidlertid for tidlig å si hvordan brannen startet eller om det faktum at feriehjemmet ikke oppfylte kravene om brannsikkerhet var medvirkende til det som skjedde.

Totalt 28 mennesker var i huset da brannen begynte, hvorav 17 mennesker overlevde. Det var eieren av feriehjemmet sin varslet brannvesenet, ifølge franske medier.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer