101 migranter fant et smutthull og kom seg til Norge via Norwegian

101 uigurer kom i i løpet av noen dager i september til Norge fra Tyrkia og søkte asyl. De benyttet en Norwegian-rute med mellomlanding på Gardermoen.

Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Norske myndigheter oppdaget smutthullet og satte en stopper for det, skriver Aftenposten.

Det var en Norwegian-rute fra Tyrkia til Serbia med mellomlanding på Gardermoen som ga migrantene en gylden mulighet.

Kinesere trenger ikke visum for å dra til Serbia, og de kunne dermed kjøpe en helt vanlig billett til Beograd for så å hoppe av under mellomlandingen i Norge og søke asyl.

Utlendingsdirektoratet bekrefter overfor Aftenposten at til sammen 101 uigurer ankom Norge i løpet av september. Det var omtrent en tredel av alle som søkte asyl i Norge forrige måned.

101 uigurer kom i løpet av noen dager i september til Norge fra Tyrkia og søkte asyl. De benyttet et Norwegian-fly som mellomlandet på Gardermoen. Bildet viser uigurer bosatt i Norge under en demonstrasjon. Arkivfoto Terje Bendiksby / NTB
101 uigurer kom i løpet av noen dager i september til Norge fra Tyrkia og søkte asyl. De benyttet et Norwegian-fly som mellomlandet på Gardermoen. Bildet viser uigurer bosatt i Norge under en demonstrasjon. Arkivfoto Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Totalt seks avganger forlot Antalya før norske myndigheter grep inn og stoppet muligheten,

Uigurene har forklart at de ikke føler seg trygge i Tyrkia ettersom landet er på god fot med Kina, og de fryktet arrestasjoner og retur til Kina.

Kinas behandling av uigurer har ført til sterke reaksjoner i en rekke vestlige land.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer