10.000 husstander i Oslo må koke vannet

Kommunen har sendt ut kokeanbefaling for husstander og i Voksenåsen og Voksenkollen i Oslo. Grunnen er funn av bakterier som kan føre til sykdom.

10.000 husstander på Voksenåsen og Voksenkollen må koke drikkevannet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
10.000 husstander på Voksenåsen og Voksenkollen må koke drikkevannet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anbefalingen innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først, skriver Oslo kommune i en melding på sine nettsider.

– Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, i all matlaging som ikke kokes, til å lage isbiter med eller til å pusse tenner med, skriver kommunen.

Alle berørte har fått varsel på SMS, samt hoteller og institusjoner i området har blitt kontaktet direkte.

Ifølge kommunen er det rundt 10.000 husstander som er berørt av kokeanbefalingen. I tillegg er næring og institusjoner innenfor området også berørt, blant annet hotellene i Holmenkollen.

– Årsaken til kokeanbefalingen er funn av intestinale enterokokker i drikkevannet i området. Dette kan gjøre mennesker syke, og for sikkerhets skyld ber vi derfor alle som befinner seg innenfor området om å koke vannet, skriver kommunen.

Kommunen vet foreløpig ikke hvorfor vannet har blitt forurenset, men gjør undersøkelser. De skriver at de vil komme med en ny oppdatering søndag ettermiddag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer