1.000 afghanere til Norge siden august

Over halvparten er barn.

Det var en tilspisset situasjon ved Hamid Karzai-flyplassen i Kabul i slutten av august. Her hjelper en amerikansk soldat en flyktning til evakuering. Foto: NTB
Det var en tilspisset situasjon ved Hamid Karzai-flyplassen i Kabul i slutten av august. Her hjelper en amerikansk soldat en flyktning til evakuering. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Omkring 1.000 afghanere er kommet til Norge etter at Taliban overtok makten i Afghanistan i august, opplyser Utlendingsdirektoratet (UDI).

Etter evakueringen fra flyplassen i Kabul i i august er det kommet flere afghanere via andre land til Norge. I alt har 793 afghanere fått status som overføringsflyktninger etter innspill fra Utenriksdepartementet og Forsvarsdepartementet, melder UDI.

Blant disse er over 500 personer tilknyttet Forsvaret. Ellers dreier det seg om 69 lokalt ansatte ved ambassaden, 80 Nato-ansatte, 98 menneskeretts- og sivilsamfunnsforkjempere og 25 barn uten kjente foreldre på flyplassen.

Utover disse gruppene ble det evakuert i overkant av 200 afghanere som har en familierelasjon til norske statsborgere. Drøyt 500 av de 1000 evakuerte er barn, ifølge UDI.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer