Trafikkkurs kan bli obligatorisk for eldre sjåfører

Statens vegvesen vurderer.

(upublisert) Opprettet

30 prosent av dem som mistet livet i trafikken i fjor var over 65 år. Nå vurderer Statens vegvesen å innføre obligatoriske kurs for eldre bilførere

I dag har alle over 60 år mulighet til å delta i teorikurset 65+ frivillig.

– Vi har hatt positive erfaringer med 65+, og vi kan få opp til 25 prosent risikoreduksjon om alle bilførere over 65 år deltar i programmet, sier Bente Skjetne, avdelingsdirektør for trafikkopplæring og førerkort i Vegdirektoratet til NRK.

Kurset tar ikke sikte på å teste kjøreferdighetene til bilførerne, eller hva de kan om trafikkreglene. Det er heller ikke eksamen av noe slag. Målet med kurset er at eldre skal bli bedre på det de føler seg utrygge på.

Guro Ranes, avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Vegdirektoratet, tror et obligatorisk trafikkurs for eldre kan føre til færre dødsfall i trafikken.

– Vi sender ut informasjonsbrev til alle i landet som er 70 år, men årsaken til at det heter 65+ er for at folk skal ta kurset så tidlig som mulig. Det er da det får størst effekt, forklarer Ranes. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.