Annonse

Smør tannkrem på billyktene

Det trenger ikke koste mye å gjøre bilen klar for vinteren.

Mørkere dager gjør det ekstra viktig å ha godt sikt når du er ute å kjører. Er frontlyktene på bilen slitte og matte, er faktisk ikke så mye som skal til for å få bukt med problemet. For å bli kvitt matte frontlykter som lyser dårlig, bør du gi dem er runde med polering. Men du trenger ikke nødvendigvis å ty til dyre produkter. - Ting du finner i kjøleskapet eller i skapet med rengjøringsprodukter hjemme, vil ofte fungere like godt som dyre bilpleieprodukter på bensinstasjonen, skadeleder DNB Skadeforsikring Anne Stine Eger Mollestad til Dinside. I dette tilfellet: Tannkrem kan faktisk gjøre susen for slitne lykter. Tannkrem inneholder et fint slipemiddel som gi billyktene dine et nytt liv.

Slik gjør du det

Dette trenger du: Tannkrem, pusseklut og vann. Klem ut tannkrem på pussekluten og påfør det på lyktene i sirkelbevegelser. Avslutt med å vaske lyktene med rent vann. Vips, så har du god sikt igjen. Trikset egner seg best på plastlykter. Det er i tillegg viktig å passe på at pussekluten er ren før du begynner.

Kontroller lysene

Det er ikke bare lykteglassene som bør få oppmerksomhet når du først er i gang. VG har laget en sjekkliste du bør følge før vinteren: 1. Sjekk alle lys: Husk å sjekke at både bremselys, parkeringslys og tåkelys virker som det skal. Kontroller også at blinklysene fungerer i begge retninger. 2. Skift pærer: Er du usikker på hvordan du bytter, kan du ta en titt i instruksjonsboken til bilen. Det lønner seg å bruke pærer som er originale for bilen. 3. Juster lysene: Kontroller at lysene er jusert slik at de ikke blender møtende bilister. NAF anbefaler bilister å få profesjonell hjelp til lysjustering.