Smør tannkrem på billyktene

Det trenger ikke koste mye å gjøre bilen klar for vinteren.

(upublisert) Opprettet
Mørkere dager gjør det ekstra viktig å ha godt sikt når du er ute å kjører. Er frontlyktene på bilen slitte og matte, er faktisk ikke så mye som skal til for å få bukt med problemet. For å bli kvitt matte frontlykter som lyser dårlig, bør du gi dem er runde med polering. Men du trenger ikke nødvendigvis å ty til dyre produkter. - Ting du finner i kjøleskapet eller i skapet med rengjøringsprodukter hjemme, vil ofte fungere like godt som dyre bilpleieprodukter på bensinstasjonen, skadeleder DNB Skadeforsikring Anne Stine Eger Mollestad til Dinside. I dette tilfellet: Tannkrem kan faktisk gjøre susen for slitne lykter. Tannkrem inneholder et fint slipemiddel som gi billyktene dine et nytt liv.

Slik gjør du det

Dette trenger du: Tannkrem, pusseklut og vann. Klem ut tannkrem på pussekluten og påfør det på lyktene i sirkelbevegelser. Avslutt med å vaske lyktene med rent vann. Vips, så har du god sikt igjen. Trikset egner seg best på plastlykter. Det er i tillegg viktig å passe på at pussekluten er ren før du begynner.

Kontroller lysene

Det er ikke bare lykteglassene som bør få oppmerksomhet når du først er i gang. VG har laget en sjekkliste du bør følge før vinteren: 1. Sjekk alle lys: Husk å sjekke at både bremselys, parkeringslys og tåkelys virker som det skal. Kontroller også at blinklysene fungerer i begge retninger. 2. Skift pærer: Er du usikker på hvordan du bytter, kan du ta en titt i instruksjonsboken til bilen. Det lønner seg å bruke pærer som er originale for bilen. 3. Juster lysene: Kontroller at lysene er jusert slik at de ikke blender møtende bilister. NAF anbefaler bilister å få profesjonell hjelp til lysjustering.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.