Slik skal du egentlig lukeparkere

Det er ikke så vanskelig.

(upublisert) Opprettet
Endel lukeparkerer problemfritt, men mange sliter med å lirke seg inn mellom to biler. Særlig hvis plassen er trang, kan det fort bli mye kjøring frem og tilbake. Men det trenger faktisk ikke å være så vanskelig. Lærer du deg noen enkle triks og huskeregler, slipper du å bruke en evighet på å lirke deg inn. Denne videoen viser deg i detalj hvordan det gjøres og hva du må huske på når du lukeparkerer:   I korte trekk, er det slik du skal lukeparkere: Sjekk først om den ledige plassen er stor nok til bilen. Det gjør du enkelt ved å stille bilen parallelt med den ledige plassen. Ser plassen ut til å være stor nok, kjører du frem og stiller deg side om side med bilen foran der du skal parkere. Sidespeilet på bilen din bør passere sidespeilet på bilen ved siden av. Rygg deretter bakover og drei rattet mot høyre. Når bilen bak den ledige parkeringsplassen dukker opp i venstre sidespeil, skal du begynne å vende rattet mot venstre. Pass på at du har trygg avstand til bilen bak. Drei til slutt rattet mot høyre for å rette opp bilen.

Hvis du fortsatt er forvirret - slik skal det ikke gjøres:

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.