Setter opp 160 skilt med klar beskjed til bilister og syklister

Skiltene hjelper, ifølge undersøkelse.

(upublisert) Opprettet

Statens vegvesen håper å dempe aggresjonen mellom bilister og syklister ved å sette opp 160 skilt langs veier over hele landet som oppfordrer dem til å dele veien.

Thor Hushovd drar tirsdag morgen på sykkeltur med dem som vil for å markere oppsettingen av skiltene «Del veien». Turen går langs Gamle Mossevei i retning Tusenfryd.

I fjor ble det som et prøveprosjekt satt opp «Del veien»-skilt i Maridalen i Oslo.

Transportøkonomisk institutt har nå evaluert skiltet og konkludert med at omtrent alle bilistene kjører forbi syklistene med god margin, i motsetning til før, hvor tre av ti bilister kom altfor nærme, opplyser Vegvesenet.

Før skiltet kom opp tok dessuten bare fire av ti syklister hensyn til bilister. Med skiltet på plass, syklet sju av ti svært hensynsfullt, ifølge undersøkelsen.

De 160 skiltene skal settes opp denne uken. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.