Her lander kun de modigste pilotene

Det er ikke uten grunn at dette kalles en av verdens skumleste flyplasser.

(upublisert) Opprettet
Når flyene kommer inn for landing ved Gustav III flyplassen på den karibiske øya Saint Barths, er det aldri kjedelig. Flyene må stupe ned en bakke for å nå den svært korte rullebanen (kun 650 meter lang). Piloten på denne Twin Otter-maskinen var bare centimetere fra å i tillegg klippe gresset før den rettet seg opp like før starten på rullebanen. Ved enden av rullebanen er det en strand, omtrent som ved den langt mer kjente rullebanen på St. Maarten, men denne er mye kortere og pilotene har ikke rom til å feile. Det er også derfor piloter som skal lande på flyplassen i forkant må ha bestått ekstra trening, før de får lov til å lande. Gustav III er den eneste flyplassen på øya og kun privatfly og charterfly får lande der. Flyplassen er oppkalt etter den svenske kongen med samme navn, da øya i en drøy hundreårsperiode fra 1784 til 1878 var en svensk koloni. Flyplassen er av flere reisemagasiner kåret til en av verdens ti skumleste å lande på. Hadde du turt å stå her? Sjekk hvordan det er å stå på stranden på St. Maarten når flyene kommer inn for landing:

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.