Annonse

Dette kan koste deg lappen

Disse bilistene burde ikke vært på veien. Se bildeserien.

Kulda kommer krypende de fleste steder i Norge nå, og det er på høy tid å finne frem isskrapen. Men det er ikke alle som gjør en like god jobb når det kommer til å skrape bilruten. Stopper politiet deg med for dårlig skrapte ruter, kan du vente deg førerkortbeslag eller en saftig bot. I verste fall kan det koste liv. Se utrykningspolitiets egne bilder i bunn av saken.

Sneiet politiet

Under en kontroll i Bardufoss, vinket politiet tidligere i år inn en bil med en svært dårlig skrapet rute, melder NRK. Kontrollen gikk neppe som politibetjenten hadde forventet. - Den mannlige føreren ser ikke politibetjenten, trolig på grunn av dårlig sikt. Politibetjenten beskriver det som at hun kjente speilet i ryggen i det hun snur seg bort fra bilen, sier Kathrine Grimnes, politioverbetjent ved Målselv lensmannskontor til NRK. Mannen fikk beslaglagt førerkortet på stedet, og han innrømmet at ruten var får dårlig skrapt.

Is i plussgrader

Selv om det er gradestokken viser plussgrader, kan du likevel måtte skrape is. Temperaturen akkurat rundt bilen kan i realiteten være lavere enn i luften ellers. Biler er spesielt utsatt for frost på grunn av materialet de er laget av. - Metall har lav varmekapasitet, og avkjøles lett. Jo tynnere skrog, desto fortere synker temperaturen, sier meteorolog Kjersti Opstad Strand ved Meteorologisk institutt til YR. Å måtte ty til isskraping til tross for at det er plussgrader, er typisk i overgangen mellom høst og vinter.