Derfor bør du parkere i nærheten av en busk

Slik blir du kvitt isen uten å skrape.

(upublisert) Opprettet
Denne uken er det ventet nattefrost i hele landet, og det er stor sjanse for at du våkner opp til rim på ruten. Den første frosten kommer som regel brått på mange, men det er ingen unnskyldning for å ikke skrape bilen. Skraper du ikke rutene tilstrekkelig, kan det ende med førerkortbeslag, en saftig bot eller i verste fall kan det koste liv. LES OGSÅ: UPs skrekkbilder En tradisjonell isskrape er helt klart det beste alternativet for å få bukt med isete ruter, men hva gjør du dersom du ikke har en skrape tilgjengelig? Ikke få panikk, den er en rekke ulike metoder du kan benytte deg av.

1. Bankkort

Et bankkort er veldig effektivt for å bli kvitt is på rutene. Det kommer antakeligvis til å ta en stund å skrape hele bilen, men du blir i det minste kvitt isen. CD-cover kan også til nød brukes. Det tar i utgangspunktet større arealer av ruten om gangen, men er langt fra like effektivt som et bankkort.

2. Varmt vann

Fyll en plastpose med varmt vann og hold den inntil bilruten. Isen vil forsvinne raskt akkurat der du holder posen. Metoden er også genial dersom låsen har fryst seg. Enkelte sverger til å helle en bøtte varmt eller lunket vann over hele ruten på bilen. Det går betydelig raskere, men er absolutt ikke å anbefale. Det kan gjøre vondt verre når det kommer til isen, og i verste fall kan ruten sprekke.

3. Tomgang

Starter du bilen 15 minutter før du skal ut å kjøre og lar den gå på tomgang, kan du sette deg inn i en isfri og varm bil. Det er lite miljøvennlig og du blir neppe veldig populær blant naboene, men du kommer i alle fall tidsnok på jobb. Husk at unødvendig tomgangskjøring er ulovlig. Hold også et godt øye med bilen din, så unngår du at den blir stjålet når den står på tomgang med nøkkelen i.

4. Flytende isskrape

Flere butikker tilbyr såkalt flytende isskrape. Det er en spray du påfører ruten, som angivelig skal smelte isen. Deretter skal det bare være å benytte vindusviskerne for å bli kvitt isrestene.

5. Spylervæske

Start bilen og gi rutene en real dusj med spylervæsken. Deretter setter du vindusviskerne på fullt. Er isen tynn nok, vil trikset være veldig effektivt. Ligger isen derimot tykt på ruten, bør du droppe å bruke vindusviskerne før bilen er varm nok. Rutene blir møkkete i rekordfart om vinteren, så husk å ha nok spylervæske på bilen.

6. Kupévarmer

Trykk på en knapp når du står opp, så er bilen isfri og varm når du skal dra på jobb. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men det kan faktisk bli realiteten hvis du har en kupévarmer installert i bilen. Apparatene varierer i oppvarmingtid, men koster ofte mye penger. (Artikkelen fortsetter under bildet) Denne føreren hadde lagt liten innsats i å få ruten isfri da han møtte på UP. (FOTO: UP)Denne føreren hadde lagt liten innsats i å få ruten isfri da han møtte på UP. (FOTO: UP) Vet du at det sannsynligvis kommer til å bli frost i løpet av natten, er det visse forholdsregler du kan ta kvelden i forveien.

1. Parker nærme en busk

Enkelt, men det fungerer faktisk. Parkerer du nærme en busk, er sannsynligheten stor for at deler av bilen vil være isfri om morgenen. Står bilfronten vendt mot himmelen, taper den varme. En busk vil, ifølge YR, isolere bilen i tillegg til at den stråler ut egen varme. Trær og utstikkende tak har samme effekt, og kan spare deg for mye tid.

2. Bruk garasjen

Garasje eller carport er det klart beste alternativet for å slippe å skrape is. Er du så heldig å ha en av de to, bør du absolutt huske å parkere bilen der. Da er det bare å sette seg i bilen å kjøre om morgenen.

3. Ullteppe

Har du ikke mulighet til å sette bilen i en garasje, kan du legge et ullteppe på ruten når du parkerer. Teppet vil hindre isen i å legge seg på rutene. Det skal godt gjøres å dekke hele bilen med ulltepper, men legger du et på frontruten, er mye av jobben gjort. Et alternativ til ullteppe, er biltrekk. Du får kjøpt varianter som kun dekker frontruten, men også trekk som dekker hele bilen. Pass på å ikke legge et vått trekk i bilen. Selv om utsiden av bilen er isfri, kommer du til å slite med dugg på innsiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.