Vis mer

Ap vil fjerne alle bensin- og dieselbiler innen fire år

Jonas Gahr Støre går hardt ut.

(upublisert) Opprettet


Arbeiderpartiet går inn for å fase ut salget av nye bensin- og dieselbiler omtrent fullstendig innen 2030.


Avgiftene for personbiler og varebiler bør tilpasses slik at fossilt brennstoff som bensin og diesel gradvis fases ut, mener Arbeiderpartiet.


Innen 2025 bør alle nye biler som selges i Norge, være biler med lave utslipp eller ingen utslipp av klimagasser, heter det i en pakke med forslag til nye klimatiltak som partiet la fram onsdag. Innen 2030 bør så godt som alle nye biler være utslippsfrie.


Samtidig bør andelen biodrivstoff økes til opp mot 40 prosent for bilene som fortsatt går på bensin og diesel.


– Vi mener det er viktig å sette mål som både bilbransjen og forbrukerne kan forholde seg til. Det er en rivende teknologisk utvikling, og det å få ned utslippene fra transportbransjen er bra både for klimaet og miljøet i de store byene, sier partileder Jonas Gahr Støre til NTB.


Han sier hovedbudskapet i den nye klimapakken fra Arbeiderpartiet er at tempoet må opp i arbeidet for å nå målene som Norge har satt seg for 2030.


– Vi mener regjeringen er for passiv. Vi må komme i gang med tiltak som gjør at vi har noe å strekke oss etter, sier han.


Arbeiderpartiet vil også øke støtten til grønne løsninger i industrien. Det skal blant annet skje gjennom økte midler til Enova. (©NTB)


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.